De beste koffiemachines 2019

Machine à espresso

Bialetti Moka Express

Philips percolateur

Philips HD7461

Philips Senseo

De website gids voor het bereiden van de beste koffie!

Er gaat niets boven een vers gezette espresso, of het nu aan het begin is van je dag, ‘s middags, of wanneer je dag is afgelopen en je lui achterover wilt liggen en tot rust komen. En aangezien espresso zo’n snelle drank is om te consumeren, zorgt het gebruik van de juiste machine voor het gewenste genot van de perfecte koffie! Wil je al lang een (nieuwe) koffiemachine kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op koffie-collishop.be vind je boordevol tips en weetjes rond koffie, het kopen van de juiste koffiemachine en welke pads je allemaal kan kopen.

Met stoom

Met stoom

De eerste methode voor het produceren van druk is met stoom. Vandaag de dag is stoom het mechanisme achter de basis-kookplaat-espressopot, die ook wel een “mokka pot” wordt genoemd. Historisch gezien waren er ook verschillende soorten “door stoom aangedreven espresso machines “waarin de druk kwam van stoom die werd opgewekt door warmte.

Met een pomp

Met een pomp

De tweede methode voor het genereren van druk is met een pomp. Espressomachines die gebruik maken van een pomp worden soms ook wel “pomp-aangedreven espressomachines” genoemd. Echter, met met uitzondering van door een hendel bediende espressomachines (die hieronder worden besproken), wordt het, wanneer dan ook iemand vandaag de dag zegt ‘espressomachine’, als vanzelfsprekend aangenomen dat men het dan heeft over een pomp aangedreven espressomachine die in het stopcontact wordt gestoken, en een pomp heeft.

Handmatig

Handmatig

De derde methode voor het produceren van druk is handmatig. Met de hefboom bediende espresso machines, ook wel gewoon “hefboom-espressomachines” genoemd, hebben een interne zuiger die het verwarmde water door het koffiedik zal persen. Maar de druk achter de zuiger komt van de mens die de hefboom beweegt.