De sleutel tot thuis koffie te zetten begint met een goede espresso. Als je geen super-de-luxe koffiezetapparaat hebt, wees dan niet bang – deze spiekgids laat je de coffeeshop hacken en in een mum van tijd perfecte espresso’s maken. Je kunt die dan als basis gebruiken om een ​​van de onderstaande klassiekers toe te bereiden.

Americano

caffe americano

Twee derde heet water met een dubbele ristretto (een sterke, kleine espresso) erover heen gegoten. 1 deel koffie, 2 delen water.

Een Americano kan zowel een filterkoffie zijn of een dubbele espresso verdund met heet water. De term “caffè Americano” is gewoonweg Italiaans voor “Amerikaanse koffie”. Het is een traditie in de Verenigde Staten. Daar is een mok koffie uit een koffiefilterpot de gebruikelijke drank, in tegenstelling tot de kleinere kopjes waar de Europeanen van genieten.

Tip: voor een Americano of long black is het het beste om de koffie boven op het hete water te doen, omdat anders het kokende water de mooie crema zou verbranden.

Cappuccino

preparer cappuccino

Een espresso gegarneerd met gestoomde melk en een dichte laag microschuim van 15 mm dik. 1 deel opgeschuimde melk, 1 deel hete melk, 1 deel koffie.

Een cappuccino bevat minder melk dan een latte, en hij bestaat uit ongeveer een derde koffie, een derde zijdeachtige, romige melk en een derde nogal schuimende melk. Gemaakt met enkele of dubbele injecties van koffie en traditioneel geserveerd in aardewerk, wordt een goede cappuccino ook gegarneerd met een chocoladestrooisel.

Tip: het toevoegen van de chocolade bovenop de espresso voorafgaand aan het toevoegen van de melk, veroorzaakt minder rommel en het ziet er geweldig uit bij het gieten van de latte art.

Caffe Latte

caffe latte

Een espresso met gestoomde melk, inclusief 1 cm microschuim. 1 deel koffie, 3 delen gestoomde melk.

Caffè latte betekent in het Italiaans “koffie en melk”. Een caffè latte is een zeer melkachtige koffie met minder schuim erin dan bij een cappuccino (zie hieronder). Hij wordt meestal gemaakt met een dubbele espresso en wordt normaal gesproken geserveerd in een glas met een handvat.

Tip: een latte van een koffieketen is een wereld verwijderd van een latte van een speciale koffieshop – er hoeft geen siroop of suiker aan te worden toegevoegd, omdat de koffie van nature al zoet smaakt, wanneer hij wordt geserveerd met melk op de juiste temperatuur (60 ° C). Vragen om hem extra warm te maken zal niet alleen tot gevolg hebben dat de melk- en koffiesmaak verbrand, maar zal je ook geen extra loyaliteitspunten van je met zijn ogen rollende barista.

Macchiato

macchiato

Een beetje opgeschuimde melk bovenop de enkele espresso. 15 ml enkele espresso, een beetje microschuim er bovenop.

Sommige mensen houden van een beetje melk in hun espresso om de hardheid van de krachtige koffieklap wat af te zwakken. De macchiato, mijn favoriete koffie, is een espresso die is gemarkeerd met een kleine hoeveelheid melk (“macchiato” is het Italiaanse woord voor “gekleurd” of “gevlekt”).

Tip: Nogmaals, een macchiato van een koffieketen is niet hetzelfde als een echte macchiato, omdat deze vaak meer op een latte met suikerrijke toevoegingen lijkt.

Mocha

Mocha

Chocoladepoeder dat wordt toegevoegd aan een espresso, gegarneerd met gestoomde melk en gegarneerd met een beetje cacaostrooisel. 1 deel opgeschuimde melk, 1 deel hete melk, 1 deel koffie, 1 theelepel chocolademelk.

Een mocha is vrij zoet en toch sterk wat betreft de cafeïne – het is eigenlijk een latte met chocolade en wordt traditioneel in een glas geserveerd.

Tip: als je bedenkt dat melk en koffie van nature zoet zijn, kun je het beste niet meer dan een theelepel chocolade aan je mocha toevoegen.

Flat Whit

FLAT WHITE

Een espresso gegarneerd met gestoomde melk. Garneer een dubbele espresso met zijdezachte melk, en werk af met een dunne laag microschuimmelk.

Normaal gesproken geserveerd in kleine aardewerk kopjes, verschilt de flat white van een cappuccino in die zin dat hij een hogere koffie-melkverhouding heeft, en de melk is zijdeachtig van textuur in tegenstelling tot schuimig.

Tip: er bestaat niet zoiets als een grote, flat white – het is een flat white omdat er minder melk en schuim bij wordt gebruikt om een deel van de smaken door te laten komen, maar het blijft toch een sterke kop koffie.

Nu je het verschil weet tussen je latte en flat white, lees je verder om erachter te komen hoe je de perfecte kop koffie kunt maken om je koffiezettechnieken precies goed te krijgen.

Post not found !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>